Welke Marketplaces Zijn Er In Nederland?

Online marktplaatsen in Nederland

Ben je op zoek naar de juiste marketplace in Nederland om je producten aan de man te brengen? Heel begrijpelijk, want in 2021 besteedde de Nederlandse consument meer dan 30 miljard aan online aankopen en 60% daarvan werd besteed op een online marktplaats. Een stijging van maar liefst 16% ten opzichte van het jaar ervoor. Nederland is dan ook één van de koplopers op het gebied van online winkelen. Daarom maken we in dit blog een rondje langs de online marktplaatsen die actief zijn in Nederland. Zo krijg je een beter inzicht in welke marktplaatsen er in Nederland actief zijn.

Waarom verkopen op een online marketplace?

De reden dat online marktplaatsen zo interessant zijn voor zakelijke verkopers, is de kracht van het platform. Vanaf het moment dat je je aanmeldt, heb je direct veel bereik. Ook straalt de betrouwbaarheid van het platform af op de producten die je er aanbiedt.

Bij het uitzoeken van een geschikte marktplaats is het grootste belang dat je er één kiest die bij je producten past. Met de juiste doelgroep profiteer je optimaal van de kracht van het platform.

Nederland beschikt dankzij de populariteit van online winkelen over enorm veel online marktplaatsen. Sommige zijn echte online warenhuizen, die eigenlijk alles wel verkopen. Anderen hebben zich toegelegd op een bepaald segment. Maar welke marktplaats is dan het beste? Het zijn er helaas teveel om allemaal op te noemen. De meest bekende vind je hieronder.

10 interessante marketplaces in Nederland

  • Bol.com – online warenhuis
  • Amazon – online warenhuis
  • Marktplaats – marktplaats voor goederen en diensten
  • Ebay – veiling website
  • Wehkamp – mode, wonen, beauty, kind/baby
  • Fonq – woonwinkel
  • Conrad – technische producten
  • Vida XL – meubelen voor huis en tuin
  • Etsy – handgemaakte producten en vintage
  • Kleertjes.com – kinderkleding en speelgoed

Nieuwe marktplaatsen in Nederland

Er komen nog regelmatig nieuwe marketplaces bij in Nederland. Grote spelers uit het buitenland, zoals Amazon, maken de laatste jaren de overstap naar Nederland en bieden online verkopers nieuwe kansen. Ook grote ketens met een succesvolle webshop, zoals Mediamarkt, H&M Home en Blokker hebben hun platform voor derden opengesteld – en functioneren daardoor ook als marktplaats op de Nederlandse markt.

Welke online marktplaats in Nederland kies jij?

Het grote succes van online marketplaces in Nederland, zorgt ook voor extra concurrentie van andere aanbieders. Clover Create weet precies welke stappen je moet noemen om jezelf te onderscheiden van de rest. Met onze branding en product listing design verhoog je de CTR, doe je meer conversies en stijgt je omzet. Meer weten? Neem vrijblijvend contact op via de telefoon, mail of Whatsapp.

Scroll naar boven