7 tips om de conversie van je webshop te verhogen

Aantal conversies webshop verhogen

Hoe kan ik de conversie van mijn webshop verhogen? Het is een veelgestelde vraag en in dit artikel geeft Clover Create je het antwoord. Lees onze 7 tips en ontdek hoe je zo snel mogelijk succesvol kunt verkopen via het internet.

Hoe conversie webshop verhogen?

De conversieratio is het percentage bezoekers dat ook daadwerkelijk iets koopt in je webshop. Er zijn twee manieren om de conversie van je webshop te verhogen. Eén is door meer bezoekers te trekken en twee is door ervoor te zorgen dat een groter percentage van je bezoekers een aankoop doet.

7 tips om de conversie van je webshop te verhogen

Een goede webshop is er volledig op ingericht om meer potentiële kopers te trekken en ze zo snel mogelijk over te halen om een aankoop te doen. De 7 tips hieronder helpen je om het aantal conversies te verhogen.

Tip 1: technisch goede webshop

Zorg ervoor dat je webshop technisch goed in elkaar zit. Een goede webshop is een snelle webshop, waarop alles naar behoren werkt. Omdat mensen online maar weinig geduld hebben, zijn snelle laadtijden van groot belang anders klikken ze weg en doe je helemaal geen conversies.

Tip 2: overzichtelijke layout

Een overzichtelijke layout is onmisbaar wanneer je het aantal conversies wilt verhogen. Het zorgt voor een prettige klantervaring, waarbij een bezoeker in zo min mogelijk klikken de plaats van bestemming bereikt. Hoe langer het duurt hoe ingewikkelder en hoe meer mensen er afhaken.

Tip 3: mobile responsive

De meeste mensen bestellen via hun mobiele telefoon. Zorg er daarom voor dat je webshop mobile responsive is. Zo bied je ze dezelfde winkelervaring als op de laptop.

Tip 4: goede teksten en waardevolle content

De tekst op je webshop moet actief en duidelijk geschreven zijn zonder spelfouten. Maar ook geoptimaliseerd voor Search Engine Optimization (SEO). Dit komt je positie in Google’s zoekresultaten ten goede en helpt het aantal potentiële klanten dat de weg naar je winkel te vindt te verhogen. Ook unieke content zoals infographics kan extra verkeer naar je webshop opleveren.

Tip 5: maak reclame

Een (nieuwe) webshop wordt niet vanzelf gevonden. Door te adverteren in Google kom je bovenaan zoekresultaten te staan. Zo kun je het aantal bezoekers dat je webshop bezoekt verhogen en daarmee ook het aantal conversies. Ook social media zijn een goede manier om meer webshop verkeer te genereren.

Tip 6: meten is weten

Installeer een analyse programma zoals Google Analytics. Zo kun je zien welke onderdelen van je webshop goed presteren en welke juist niet. Het verbeteren van je webshop is een continu proces en zonder de juiste data ben je stuurloos.

Tip 7: meld je aan bij een online marketplace

De belangrijkste tip om het aantal conversies in je webshop te verhogen is om geen webshop te beginnen, maar jezelf aan te melden bij een online marketplace. Als kleine speler kun je simpelweg niet opboksen tegen de grote jongens, die de top van de zoekresultaten domineren. Op een online marktplaats zijn alle technische zaken al voor je geregeld en begin je meteen met verdienen.

Conversie verhogen door beter op te vallen

Om succesvol te zijn op online marketplaces, is het van groot belang om je van de concurrentie te onderscheiden. Hiervoor kun je terecht bij Clover Create: dé specialist in online marketplaces. Je kunt bij ons terecht voor: sterke online branding, de beste afbeeldingen en onderscheidend product listing design. Hiermee genereer je meer clicks en doe je meer conversies in je webshop. Een overzicht van onze services:

  • Product listing design
  • A+ content zoals infographics
  • Productfotografie
  • Vertalingen
  • Product listing ads

Conversie webshop/marketplace verhogen? Bel Clover!

Wij zorgen voor online branding, aantrekkelijk design en de beste afbeeldingen voor je product listings op marketplaces als Amazon en Bol.com. Hiermee verhogen we zowel de click through rate als het aantal conversies. Meer weten? Bel, mail of Whatsapp ons dan gerust voor informatie of een vrijblijvende afspraak.