Marketplace Design, wat is dat?

Bol.com is zonder enige twijfel de populairste marktplaats voor de Nederlandse online shopper.

“Qua bereik is bol.com de grootste Nederlandse site. Drie kwart van de Nederlanders komt er minimaal een keer per maand. Volgens directeur Huub Vermeulen is het binnen twee jaar primair een handelsplatform voor derden en geen pure webwinkel meer.” 
Bron: Emerce

Doordat dit platform zo groot is zijn er veel handelaren die hun goederen op deze marktplaats aanbieden. En net zoals op een fysieke markt: het oog wil ook wat! Dus zorg je dat al je producten mooi gepresenteerd zijn.

In het geval van online doe je dat met de productafbeeldingen. Die moeten zo aantrekkelijk mogelijk zijn om de potentiële klant over de streep te trekken. Zodat de doelgroep niet het product van de concurrent aanschaft. Erg belangrijk dus, zo’n productafbeelding.

Als specialist weten wij wat jouw klant wilt zien

In Nederland is Marketplace Design relatief nieuw. Door de kennis die wij opgebouwd hebben door onze opdrachtgevers weten wij welke richtlijnen belangrijk zijn als de afbeeldingen geschikt moeten zijn voor Bol.com maar ook voor Amazon.

Er zijn verschillende soorten afbeeldingen zoals een overzicht, sfeer of vergelijking. Daarnaast zorgt een huisstijl voor herkenbaarheid en een professionele uitstraling. De doelgroep moet zichzelf het product zien gebruiken daarvoor is sfeer en stijl ook erg belangrijk.

Qua techniek komen er ook andere skills bij kijken als het opmaken van drukwerk zoals een brochure of folder. Zoals het toepassen van product schaduwen en het photoshoppen van stockfotografie bij of in het product. 

Professionele productafbeeldingen die zorgen voor meer conversie

De opdrachtgevers met weinig ervaring op het gebied van grafisch ontwerp, kunnen begeleid worden. Dit zorgt voor een optimaal resultaat van de productafbeeldingen. Want afbeeldingen opgemaakt door de specialist, scoren met de verkoop!

Het is de manier om met een kleine investering te zorgen voor een hogere conversie!

Deel deze blogpost

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp
Download de whitepaper 'Verkopen op Bol & Amazon: De 5 tips voor krachtige infographics'

Maak jij productafbeeldingen en infographics in Canva of Photoshop? En weet je soms niet waar je moet beginnen? Dan is deze whitepaper iets voor jou!

Van harte welkom op de website van Clover! U weet dat ze er zijn: cookies. Wij hebben de cookies van Google Analytics volledig geanonimiseerd en daarom mogen wij die plaatsen zonder toestemming. Wilt u de beste website ervaring? Klik dan even op ‘Accepteren’ of bekijk onze privacy-instellingen wanneer u meer info wenst!