Marketplace fotografie

Omdat wij het eerste Marketplace Design Bureau van Nederland zijn moeten we ook af en toe pionieren om uit te zoeken hoe we bepaalde zaken het beste aan kunnen bieden voor onze opdrachtgevers.

Inmiddels zijn wij erachter gekomen dat goede fotografie de basis is van het ontwerp. Want: door vooraf te bedenken wat voor soort foto’s er gemaakt moeten worden van het product, kun je hier al rekening mee houden tijdens de fotoshoot en bij het grafisch ontwerp.

Hiervoor werken wij met een shotlist waarin beschreven wordt welke foto’s er gemaakt moeten worden. Vooraf kijken we altijd op de diverse marketplaces naar een soortgelijk product om te kijken hoe we kunnen zorgen dat het product op kan vallen tussen de concurrentie.

Door een totaalpakket aan te bieden inclusief de fotografie kunnen we een optimale listing verzorgen met een doordacht grafisch ontwerp. Bij het lanceren van een nieuw product is het een eenmalige investering om dit goed neer te zetten, maar als het staat is de kans veel groter op een hogere conversie op lange termijn.

Fotografie voor Marketplace Design is een vak apart. Er worden veel disciplines gevraagd, terwijl de meeste fotografen maar een of enkele specialisatie(s) hebben. Productfotografie in een eigen studio, styling voor een goede sfeerfotografie en als alles klaar staat is het ook handig als er gelijk een video geschoten kan worden. Daarnaast moeten er ook een aantal zaken geregeld worden zoals de juiste modellen en verschillende locaties. 

Heb je een fotografie vraagstuk voor e-commerce? Laat ons weten wat je wensen zijn en wij gaan in ons netwerk kijken welk fotograaf hiervoor geschikt is.

Deel deze blogpost

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp
Download de whitepaper 'Verkopen op Bol & Amazon: De 5 tips voor krachtige infographics'

Maak jij productafbeeldingen en infographics in Canva of Photoshop? En weet je soms niet waar je moet beginnen? Dan is deze whitepaper iets voor jou!

Van harte welkom op de website van Clover! U weet dat ze er zijn: cookies. Wij hebben de cookies van Google Analytics volledig geanonimiseerd en daarom mogen wij die plaatsen zonder toestemming. Wilt u de beste website ervaring? Klik dan even op ‘Accepteren’ of bekijk onze privacy-instellingen wanneer u meer info wenst!