Lifestyle Foto’s Voor Marketplaces: De Must-Do’s!

Voor Marketplace Design komen veel disciplines samen waar je wel een beetje gevoel voor moet hebben. Een belangrijke daarvan is stijl & sfeer. Potentiële klanten zijn hier ontzettend gevoelig voor en vrouwen nog meer dan mannen! Doe hier dus je voordeel mee en zorg dat je een passende stijl en sfeer neer zet bij je product en merk. De stijlfoto’s of op z’n engels lifestyle foto’s zijn hier uitermate geschikt voor!

Social Media als inspiratie

Dat interieur, stijl en sfeer populair is, is af te zien aan het succes van programma’s als VTwonen, verbouwen of verhuizen, de Grote Verbouwing etc. Het social media kanaal Instagram staat vol met accounts van (zelfbenoemde) stylisten. Is je huis toe aan een metamorfose, ga je een nieuwe woning betrekken of je huidige interieur opknappen? Dan neem je al snel een kijkje op Pinterest om, je te vergapen aan alle mooie interieur plaatjes. Kortom: meer dan ooit zijn we bezig met de aankleding van onze woonomgeving en doen we online inspiratie op.

Keuzes maken

Met een juiste blik kun je een interieur ‘lezen’. Aan de kleuren die gebruikt worden, de stijl van meubels, wat voor accessoires er gekozen worden en welke persoonlijke spullen terug te vinden zijn. Met dit idee kun je ook set dressing doen voor een fotoshoot. Door zorgvuldig keuzes te maken kun je het beeld creëren waar de klant enthousiast van kan worden. Kies je voor een modern interieur, omdat dit past bij het product en de doelgroep of juist voor een natuurlijke omgeving. Wat je kiest heeft invloed op het beeld dat je creëert bij het product en het merk.

De juiste balan

Sommige interieurs zijn te vol, doordat er te veel rommel zichtbaar is. Andere interieurs zijn te leeg waardoor het ongezellig oogt en kil overkomt. De kunst is om de juiste balans hierin te vinden. Bij een styleshoot is die balans ook belangrijk. Je wilt graag een aangekleed beeld geven van het product in gebruik, in de juiste omgeving, maar te veel aankleding kan afleiden van het product. En dat is natuurlijk ook niet de bedoeling. Over het algemeen ‘Less Is More’. Naast accessoires is het ook goed om rekening te houden met de vloer, wanden en lichtval. Deze zijn van invloed voor het beeld, een donkere houten vloer geeft een andere impressie als een grijze tegel of een gietvloer. Houd in je achterhoofd altijd het merk in gedachten bij het maken van een stijlfoto voor het product. Zodat als je meerdere producten heb, alles in één lijn is en er niet veel verschil tussen zit. Ook dit zorgt weer voor een duidelijke merkidentiteit en herkenbaarheid.

Scroll naar boven